Freek ​studeerde af in 2019 als acteur en theatermaker aan de Gentse School of Arts KASK in de Master Drama. Voordien behaalde hij een diploma aan de Artevelde Hogeschool in Communicatiemanagement. 

Sinds 2017 speelt hij in de kindervoorstelling Stekeblind van 4Hoog, een samenwerking met Frans Van der Aa en Raf Walschaerts. Nadien maakte hij samen met medespeelster Femke Platteau de familievoorstelling Bla Bla Blues, waarmee hij doorheen Vlaanderen tourde. Hij maakt sinds 2020 deel uit van het jonge makers- en spelerscollectief Camping Sunset waar hij te zien was in Happiness

Freek creëert theater vaak vanuit een absurde, kinderlijk eerlijke blik. Aspecten in zijn onderzoek zijn opgroeien en je plek vinden in een wereld die druk legt op jonge mensen, zowel door social media, prestatiedrang als ecologische catastrofes, maar ook mannelijkheid en gendernormen. Die ogenschijnlijk zware thematieken zet hij om in een speelse en open vorm en hij gebruikt daarbij de media die we ook in ons dagelijks leven hanteren.

Naast theater was hij ook al te zien op televisie; o.a. in 'Familie' en als Jonas in 'D5R'.

Als theatercoach voor kinderen en jongeren werkt Freek bij Larf! en Wildtgroei en heeft hij een eigen vzw 'T Jong Laweit. Daarnaast geeft hij Woordles aan de Gemeentelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Gooik. In zijn vrije tijd leest Freek graag boeken, maakt hij deel uit van een queer dj-duo en vecht hij tegen een cola-verslaving. 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now